Ziggo – De klassieker

Adverteerder: Ziggo
Bureau: OMD
Looptijd: Januari 2018
Inzet: Social media campagne – Fixed advertorials
Verantwoordelijke campagne: Koen Dittmar

Voor Ziggo kregen we de opdracht de awareness te creëren onder de Ajax-supporters rondom de activatie tijdens De Klassieker. Hier konden fans van de Amsterdamse club een overnachting in het Ziggo-huisje in de Arena winnen en de wedstrijd bekijken vanaf hun eigen balkonnetje aan het veld.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Inzet

Middels een teaservideo hebben we de actie op de social pagina’s van Ajaxshowtime, Ajaxfans, FCupdate en Voetbal International aangekondigd. Enkele dagen later werd de hoofdvideo gereleased die we tevens op deze kanalen hebben ingezet, waarbij Voetbalflitsen en Neveroffside zijn toegevoegd. Om een zo groot mogelijk uniek bereik te genereren hebben we de video op social media, als inpage en als pre-roll ingezet. Daarnaast hebben we Fixed Advertorials ingezet op de websites FCUpdate.nl en VI.nl om extra verkeer naar de landingspagina te creëren.

Resultaten

Tevens hebben we de aftermovie via deze social gepusht. De campagne was een enorm succes waarbij we meer dan 1.5 miljoen video-starts hebben weten te realiseren met een uniek bereik van meer dan 1 miljoen. Met de Fixed Advertorials zijn meer dan 1 miljoen impressies behaald en meer dan 10.000 clicks naar de landingspagina gerealiseerd.

0
Video-starts
0
Uniek bereik
0
Uitgaande clicks