EV 10 Daagse: Hyundai KONA Electric

Adverteerder: Hyundai
Bureau: HAVAS Media
Looptijd: 2 t/m 4 oktober 2023
Inzet: Branded Content (Fixed Advertorial), Display Takeover & Video Takeover, Native Advertising, Social Media Advertising
Verantwoordelijke(n) campagne: Marc van der Ploeg & Isame Boukamir

Een actieradius van 514 km, een strak design & volledig elektrisch: de Hyundai KONA Electric is een gamechanger binnen de elektrische automarkt. Het nieuwe model dat dit jaar de markt betrad is voor liefhebbers van (elektrische) auto’s dan ook écht niet te missen. Met veel (elektrische) autoliefhebbers tijdens de Autoblog EV  10 Daagse was het de hoogste tijd om de KONA Electric in de spotlight te zetten.

Wat is de Autoblog EV 10 Daagse?

De EV 10 Daagse is een jaarlijks moment waarbij Autoblog.nl 10 dagen lang schrijft over alles wat te maken heeft met elektrisch rijden. Zo kunnen onder andere automerken en energieleveranciers adverteren om de juiste doelgroep te bereiken.

Dit bleek dan ook de perfecte match te zijn voor het nieuwe model van Hyundai, de KONA Electric. Door strategisch in te spelen op de EV 10 Daagse zijn miljoenen kwalitatieve impressies gegenereerd aan de hand van Branded Content, Display- en Video advertising, Native Advertising & Social Media advertising. Zo kon de doelgroep recht in het hart bereikt worden tijdens deze campagne.

Dit heeft zich dan ook gelijk vertaald naar de mooie resultaten die deze campagne wist te genereren. Zo verkreeg het Fixed Redactioneel Artikel 8.386 quality views met daarbij 287 clicks. De Display Takeover genereerde 1.521.648 impressies, waarbij 3.092 clicks werden gerealiseerd met een gemiddelde CTR van 0,20%. Daarnaast leverde de Video Takeover 132.508 impressies op met een gemiddelde CTR van 0,18%.

Ook Native Advertising leverde goede resultaten: de advertenties verkregen maar liefst 555.741 impressies met een gemiddelde CTR van 0,83%. Om de succesformule compleet te maken zijn er verschillende vormen van Social Media toegepast met in totaal 29.679 views.

0
Display Impressies
0
Clicks
0%
Gemiddelde CTR