Zo bereik je de (vrouwen)voetbalfan – Merkactivatie case

Adverteerder: Ajax
Looptijd: Februari – maart 2023
Inzet: Display, Online Video, Social Media & DOOH
Verantwoordelijke campagne: Marc van der Ploeg

(Vrouwen)voetbalfans bereiken om de Johan Cruijf Arena zo vol mogelijk te krijgen tijdens de vrouwenklassieker Ajax-Feyenoord op 4 maart: met deze missie gingen wij te werk voor deze campagne. Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder en het is dus de hoogste tijd om wedstrijden als deze meer te promoten. Maar hoe bereik je de (vrouwen)voetbalfan en waar bevindt deze doelgroep zich? Met het sterke voetbalnetwerk van Azerion Nederland wisten wij hier wel raad mee.

Merkactivatie

Het doel van deze campagne was dus om zoveel mogelijk toeschouwers te realiseren in de Johan Cruijf Arena tijdens een vrouwenvoetbalwedstrijd, waarbij de inzet van ons voetbalnetwerk de tool naar succes moest zijn. De kracht van het netwerk heeft zich dan ook vertaald naar de resultaten die deze campagne wist te bemachtigen: Ajax wist een recordaantal toeschouwers te behalen voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Bij de vrouwenklassieker waren maar liefst 33.742 toeschouwers aanwezig, waarmee het oude record van 14.618 toeschouwers ruimschoots is overtroffen. Als hoofdsponsor van de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn wij hier ontzettend trots op!

Met een sterke online- en offline advertisingcampagne heeft Ajax miljoenen mensen bereikt. Om de online campagne te versterken is ook het online advertentienetwerk van Azerion ingezet in de vorm van display advertising, social media advertising en online video advertising. Daarnaast hebben er verschillende DOOH uitingen gedraaid op metro- en treinstations in Amsterdam en omgeving.

De display advertenties leverden maar liefst 8.107.064 impressies op met een gemiddeld CTR van 0,39% wat uitkomt op 24.475 clicks. Bij de inzet van online video advertising is gekozen om deze te draaien in de vorm van pre-roll en TikTok video’s, wat in totaal 7.116.678 impressies opleverde. Hierbij hadden de pre-roll advertenties een completion rate van maar liefst 94,37%. Als kers op de taart leverden de DOOH advertenties 2.335.657 impressies op.

0
Display Impressies
0
Online Video Impressies
0%
Video completion rate