Dit is hoe je de reizende Formule 1 fans bereikt

Adverteerder: Singapore Tourism Board, Singapore Airlines en Singapore GP
Bureau: Publicis Groupe
Looptijd: Juli 2023
Inzet: Automated Page Takeover, Halfpage Ads, Advertorials, Social Media
Verantwoordelijke campagne: Lennart Den Exter

Singapore, een prachtig en modern (ei)land gelegen in het zuidoosten van Azië, heeft een van de vetste Formule 1 circuits van de wereld.  Een bezoek aan deze magische plek is iets wat je niet snel zal vergeten. Toch wordt Singapore minder vaak benoemd dan verwacht als mensen het hebben over hun reisplannen. Zonde! De hoogste tijd dus om het land én de daarbij behorende Grand Prix in de spotlight te zetten.

Resultaten

Welke doelgroep trekt Singapore en heeft daarnaast ook nog eens interesse in Formule 1? Azië staat over het algemeen bekend als een redelijk “goedkope” bestemming, op de vliegtickets na. Echter is Singapore niet alleen het kleinste land van Zuid-Azië, maar ook het duurste. Een belangrijke factor binnen deze campagne, waar bij het segmenteren van de doelgroep rekening mee moest worden gehouden. Het doel: Formule 1 fans tussen de 25 en 49 jaar bereiken, waarbij de 25-34 jarigen (early careers) iets nieuws en spannend willen beleven en de 34-49 jarigen (established careers) er gewoon even tussenuit willen. Dit bleek al snel een perfecte match voor het grootste Formule 1-netwerk van Nederland: Azerion.

Door verschillende vormen van adverteren binnen ons Formule 1 netwerk, waaronder Display & Online Video, Branded Content (fixed redactionele artikelen), Social Media (Facebook-post & video, X-post, Instagram-post) bereikten wij de doelgroep op een breed scala aan platformen. Daarnaast is er een giveaway verspreid via alle kanalen van GPFans, waarbij de winnaar een reis naar de Formule 1 van Singapore kon winnen. De combinatie van de verschillende vormen van adverteren binnen het grootste Formule 1-netwerk van Nederland bleek dan ook niets minder dan de succesformule te zijn.

Zo werden er met Display & Video Advertising (in de vorm van een HPA en APTO) 900.120 impressies met 3.719 clicks en een gemiddeld CTR van 0,45% gerealiseerd. Met de fixed advertorials, die op Motorsport.com en GPFans waren gepubliceerd, werden er maar liefst 971.246 homepage views gegenereerd & 4.241 quality views op de artikelen. In totaal verkreeg de content op Facebook een bereik van 21.912, de Twitter posts een bereik van 8.741 en de Instagram-berichten een bereik van 18.090.

0
Impressies
0
Clicks
0%
Gemiddeld CTR