Vredestein winterbanden

Vredestein winterbanden
Adverteerder: Apollo Vredestein
Looptijd: December 2016, Januari 2017
Inzet: Mobile Interscroller, Roadblock XL, Redactioneel contentpakket, Videoproducties
Verantwoordelijke campagne: Ruud Mantz

Je hoort het vaak om je heen, ‘is het nou echt nodig, winterbanden? Zo veel verschil met zomerbanden zal er toch niet zijn?’. Ook worden winterbanden vaak duur bevonden. Op basis van deze vragen ontwikkelden we in samenwerking met Mindshare en Vredestein een uitgebreide campagne rondom Vredestein Winterbanden. Het uitgangspunt: nu écht eens laten zien waarom het noodzakelijk is om in de winter met winterbanden te rijden.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord
Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Touch, Tell, Sell

Voor de campagne werd de gehele journey van de aankoop belicht. Hiervoor werd het Touch, Tell, Sell principe aangehouden. Op deze basis zijn de kanalen, middelen en KPI’s afgestemd. Binnen de Touch-fase werd aandacht gecreëerd door middel van radiocommercials en High Impact formaten op ons netwerk. De Tell-fase bestond uit de inzet van video en redactionele artikelen. Hierna werd door middel van SEA, retargeting en pushnotificaties de Sell-fase vormgegeven.

Inzet

Met deze campagne is gebruik gemaakt van veel verschillende impactvolle uitingen. De inzet van bannering zoals het Roadblock XL en de Mobile Interscroller zorgden voor een constante onderstroom en ondersteuning van de andere inzetten. Hieronder viel Location Based Advertising in de Flitsmeister app, 16 unieke redactionele artikelen op ons Automotive Channel en twee videoproducties op Autoblog.nl.

Resultaten

We kunnen concluderen dat de boodschap over het rijden met winterbanden door veel mensen is ontvangen. Zo werden de artikelen meer dan 40.000 keer gelezen, en werden de video’s in totaal meer dan 100.000 keer bekeken. Ook de bannering deed het zeer goed qua CTR, met uitschieters naar een CTR van 7,5% op het Roadblock XL. In totaal was de bannering goed voor meer dan 120.000 clicks naar de landingspagina van Vredestein.

0
Gelezen artikelen
0
Videoplays
0%
CTR op het Roadblock XL