Shell Recharge campagne

Adverteerder: Shell, Edelman
Bureau: Motion Content Group
Looptijd: Maart & april 2021
Inzet: Redactionele artikelen en video’s

Azerion had in opdracht van Shell een content reeks geproduceerd rondom het product V-Power. Shell V-Power Benzine is prestatiebrandstof en is ontwikkeld in samenwerking met en aanbevolen door Scuderia Ferrari. In navolging hierop heeft Shell ons gevraagd om ditmaal Shell Recharge onder de aandacht te brengen middels kwalitatieve content.

Shell Recharge is het merk van Shell dat laadoplossingen aanbiedt voor thuis of onderweg. Shell heeft een landelijke dekking van snelladers op zo’n 70 stations. Met de Shell Recharge-laadpas en app kunnen bestuurders van een elektrische auto nog makkelijker laadsessies starten. De campagne laat lezers zien hoe makkelijk het is om met Shell Recharge je elektrische auto op te laden, door vragen te beantwoorden zoals

  • Hoe werkt snelladen?
  • Met welke auto’s kun je terecht bij snelladers?
  • Hoelang duurt snelladen en welke voordelen biedt de Shell Recharge App?

Het doel van de campagne was om awareness te realiseren binnen de relevante doelgroep. Om de juiste resultaten te behalen hebben we tijdens deze campagne flight samengewerkt met Autoblog, Autoweek en Autovisie. Deze publishers hadden vorig jaar ook de content geproduceerd voor de Shell V-Power campagne. Elke publisher gaf op eigen creatieve wijze invulling aan de video en het artikel. De gemaakte content sloot goed aan bij de doelgroep en heeft geresulteerd in een mooi resultaat.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Resultaten

Met de hulp van Autoblog, Autoweek en Autovisie zijn er in totaal 26.523 quality views (pageviews >15 seconden) gerealiseerd met een gemiddelde tijd op de pagina van 4 minuten en 30 seconden. Naast de artikelen zijn er ook nog 63.249 views behaald op de video’s met een gemiddeld uitkijkpercentage van van 60%. Al met al zijn er gedurende de campagne goede resultaten behaald.

0
Quality views
0
Video views
0%
Uitkijkpercentage