Land Rover – Above & Beyond Tour

Adverteerder: Land Rover
Bureau: Vizeum
Looptijd: september 2018
Inzet: Fixed Advertorials – Interscroller – Page Takeover – IAB Formaten
Verantwoordelijke campagne: Koen Dittmar

Ook Land Rover is zich ervan bewust dat Mannenmedia het grootste bereik van Nederland heeft als het gaat om het bereiken van mannen. Zij wisten ons daarom wederom te vinden voor een mooie campagne. Ze organiseerden de Land Rover Above & Beyond tour om Nederland te laten zien waar de Land Rover allemaal toe in staat is. Mannenmedia had de taak om iedereen die auto’s lief heeft aan te zetten om zichzelf in te schrijven voor deze spectaculaire experience tour die op 20 en 21 oktober 2018 in Nederland plaatsvond.

Samen met onze publishers hebben wij aan de hand van onder andere Fixed Advertorials de mannen binnen de aangegeven doelgroep weten te bereiken. Het combineren van branded content met display advertising heeft dan ook uitstekend uitgepakt.

De bannering is onder andere ingezet op het grootste occasion channel van Nederland. Hier is getarget ingezet op Land Rover en alle concurrerende modellen. Daarnaast is de bannering contextual getarget rondom artikelen over Land Rover en luxe automerken.

Resultaten

Het resultaat mag er zijn. Binnen een tijdbestek van een aantal weken hebben wij meer dan 1.500.000 impressies en 7.500 landingen weten te realiseren. Hiermee bezochten 7.500 potentiële deelnemers de aanmeldingspagina, waar ze zich direct in konden schrijven voor de Land Rover Above & Beyond Tour. De doelstelling van 400 kwalitatieve inschrijvingen werd vervolgens ruimschoots behaald, waardoor Land Rover een selectie kon maken van de meest geschikte deelnemers.

Learnings

Vorig jaar hebben we voor Land Rover eenzelfde soort campagne mogen vormgeven, zoals je die hier kunt zien. Ondanks dat de resultaten voor de Above & Beyond Tour naar tevredenheid waren en de doelstelling behaald is, zagen we bij The Experience Tour Peru zelfs nog iets betere resultaten. Reden hiervoor was dat de incentive van vorig jaar nóg spectaculairder was dan dit jaar, namelijk een reis naar Peru. Daarnaast was het bannermateriaal ook hier van hoge kwaliteit waarbij tevens een video in de skin werd getoond. De timing van branded content kan uiteraard ook een verschil maken op verschillende titels, waarbij we altijd zo goed mogelijk proberen in te spelen op het bezoekgedrag van bezoekers en learnings uit het verleden.

0
Bereik Fixed Advertorials
0
Landingen
0
Kwalitatieve inschrijvingen