Kia Optima Sportswagon

Adverteerder: Kia
Bureau: Havas Media
Looptijd: Juli – September 2017
Inzet: Redactionele Artikelen
Verantwoordelijke campagne: Ruud Mantz

Strakke lijnen, verfijnd design en een zelfverzekerde stijl: de nieuwe Kia Optima Sportswagon is gemaakt om gezien te worden. Precies dat is ook de reden dat Kia ervoor koos om het netwerk van Mannenmedia in te zetten.

Middels een redactioneel contentpakket werd de Kia Optima door zes verschillende publishers vanuit elk hun eigen oogpunt belicht. Om ervoor te zorgen dat het model voor een langere periode bij de doelgroep onder de aandacht werd gebracht, bestond deze campagne uit twee flights.

Resultaten

De artikelen werden zeer goed gelezen. Na twee flights op 6 verschillende platformen hebben we ruim 77.600 gelezen artikelen weten te behalen. Bijzonder om te zien is dat 84% van het totaal een Quality View is (langer dan 15 sec. op het artikel). Dit geeft aan dat de doelgroep de artikelen als boeiend en / of interessant hebben ervaren: een gegeven dat voor de klant, ditmaal Kia, uiteraard zeer van waarde is.

Doelgroep

Kia richte zich bij deze campagne op de volgende doelgroep: man, 35 – 50 jaar met een middel / hoog opleidingsniveau en inkomen (manager / ondernemer). Van het totaal aantal bezoekers van de artikelen was 88% man en de gemiddelde leeftijd lag tussen de 35 – 49 jaar. 62% van de bezoekers waren hoogopgeleid. Gegevens die zeer relevant zijn als je kijkt naar wie je wilt bereiken bij een potentiële auto-koper.

Ook uitgebreide insights van jouw campagne?

Binnen elke branded content campagne analyseren we het bezoek op audience en de artikelen op viewability. Hierdoor zijn we in de positie om altijd een uitgebreide rapportage terug te geven. Zo kun je precies zien wie de artikelen gelezen hebben en of je hiermee de beoogde doelgroep hebt bereikt. Met de viewability-insights van het artikel kun je vaststellen of het artikel goed is gelezen en of de boodschap die je wilt vertellen is overgekomen. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over branded content, de wijze waarop wij de campagne rapporteren of het bereiken van een specifieke doelgroep.

Wil je meer informatie over hoe wij onze branded content campagnes rapporteren? Lees dan ook dit blog.

0
Gelezen artikelen
0
Uitgaande clicks
0%
Quality views