Katana vs Katana

Adverteerder:Suzuki
Bureau:Wavemaker & Motion Content Group
Looptijd:mei- juni 2019
Inzet: Redactionele artikelen, video productie, Full video header, mobile video portrad, Social posts, Outstream video
Verantwoordelijken: Sjoerd & Ruud

In navolging van de succesvolle redactierace van vorig jaar zijn we door Suzuki gevraagd om een redactierace 2.0 te bedenken. Dit keer ging het er om dat er niet per se een redactie zou winnen maar dat de producten van Suzuki bewijzen dat het een gaaf merk is waarmee je veel lol kunt beleven. Speciaal voor de introductie van de nieuwe Suzuki Katana motorfiets heeft Suzuki Nederland de Suzuki Swift Sport Katana ontworpen. De meest succesvolle motorfiets en auto van het merk hebben we tijdens de Katana Challenge door 4 van onze redacties uitvoerig aan de tand laten voelen.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

De campagne opzet

#Tease

In aanloop naar de challenge hebben we een tease video gemaakt van de producten. Deze hebben we weggezet op Autoblog, GPUpdate, AutoRAI, Motorsport en Motor.nl om bezoekers van die titels alvast op de hoogte te brengen van het feit er nog meer gave Katana content in het verschiet ligt. Deze reeks artikelen is maar liefst 40.000 keer gelezen en de tease video is maar liefst 150.000 keer bekeken!

#Heritage

Omdat zowel de Suzuki Swift als de Suzuki Katana al flink wat jaren mee gaan is hier ook genoeg over te vertellen. Dat hebben we dan ook gedaan middels een reeks artikelen volledig gericht op de geschiedenis van beide producten. Vanzelf sprekend gaat het in deze artikelen op de motor gerelateerde titels iets meer over de Katana motorfiets en iets meer over de Swift op de automotive titels. Ook deze artikelen hebben goed gescoord, zeker wanneer je dus in het achterhoofd houdt dat het gaat om de geschiedenis en er dus onder de liefhebbers al veel bekend is en het artikel niet per se nieuwswaarde meer heeft. Deze reeks is 35.000 keer gelezen en uiteraard staat er in deze artikelen ook een verwijzing naar de challenge.

#KatanaChallenge

Tijdens de challenge hebben 4 redacteuren de motorfiets en de auto tegen elkaar weg gezet. Uiteraard heeft elke redactie zijn specialiteit en rijden de motorfiets journalisten op de Katana motorfiets en zitten de automotive journalisten in de Swift Katana. In challenges als een snelle slalom, een noodstop, een dragrace, de grote 8 en een insta challenge maken beide Suzuki producten onderling uit welke het meeste plezier brengt. Uiteraard is daar een winnaar uit gekomen. De video hebben we ook met geschreven artikelen live gezet. Los van de inzet binnen ons eigen netwerk hebben we vanuit Suzuki ook de opdracht gekregen om het bereik van deze video buiten ons netwerk te vergroten. Aan die opdracht hebben we met 700.000 video views op het TMG netwerk dan ook ruimschoots voldaan.

Resultaten

Alles bij elkaar hebben we 150.000 views gerealiseerd op de tease video, gedurende de campagne hebben we gezorgd voor 120.000 gelezen artikelen en is de challenge video in totaal 1.050.000 keer bekeken. Naast alle views op de content hebben we ook nog eens 10.000 clicks geleverd naar de productpagina’s van Suzuki. Dankzij de inzet van social media hebben wij ook nog eens 300.000 views gerealiseerd op de challenge video en maar liefst 85.000 interacties.

0
Gelezen artikelen
0
Videoweergaven
0
Social media interacties