Dit is hoe je ouders en kinderen kan bereiken – Lidl AchtertuinMini’s case

Adverteerder: Lidl
Bureau:
Zigt
Looptijd: Februari – maart 2023
Inzet: Interactieve advergame/video page takeover
Verantwoordelijke campagne: Annemarijn Kauw-A-Tjoe

Al jaren zijn de Lidl Mini’s een groot succes: een spaaractie waarbij je door middel van boodschappen te doen bij de Lidl voor knuffels kan sparen. Dit jaar introduceert Lidl een nieuwe variant waarbij je voor 10 nieuwe knuffels kan sparen: de AchtertuinMini’s. Van lieveheersbeestjes tot aan spinnetjes: er zijn veel leuke varianten die je in jouw achtertuin kan terugvinden. Het was voor Lidl in februari en maart de hoogste tijd om zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep ‘ouders en kinderen’ van de AchtertuinMini’s spaaractie op de hoogte te brengen. Maar waar bevindt deze online doelgroep zich en hoe bereik je deze?

Brand awareness

Door de inzet van ons gaming netwerk & sites gefocust op ouders (zie bovenstaand screenshot op Ouders.nl) wisten wij dat we Lidl konden helpen de doelgroep op de juiste plek te bereiken.

Om écht op te vallen is de keuze gemaakt om een interactieve page takeover te creëren. In deze uiting zat een advergame, waarbij ouders en kinderen na het kijken van de video terecht kwamen bij het spel. Wanneer de advergame was afgerond werden ze bekend met de 10 AchtertuinMini’s die ze konden sparen bij de Lidl. Deze manier van adverteren bleek een schot in de roos.

In totaal genereerde de uiting 333.460 impressies,  2.004 clicks en een gemiddelde CTR van 0,60%. Naast het mooie aantal impressies leverde de uiting ook een hoop interacties op: in totaal waren er 3.222.424 events (interacties met de uiting), wat uitkomt op een percentage van 10% interactie. Als kers op de taart heeft de uiting (gemaakt door DSlab) de prijs gewonnen bij Weborama voor creatie van de maand! Met al deze mooie resultaten kijken we terug op een geslaagde campagne.

0
Impressies
0
Clicks
0%
Gemiddeld CTR