Zo werd Nederland bekend met de engste film van 2024

Adverteerder: Dutch FilmWorks
Looptijd: 18 t/m 25 april 2024
Inzet: Display Advertising, Branded Content & Social Advertising
Verantwoordelijke campagne: Annemarijn Kauw-A-Tjoe

Spinnen: voor veel mensen de meest angstaanjagende insecten die er bestaan. Maar stel je voor dat je een klein spinnetje in een potje stopt en het al snel uitgroeit tot een bizar grote spin die mensen levend opeet. Maak kennis met “Sting”, een van de engste films van 2024, vooral voor mensen met een spinnenfobie. Vanaf april 2024 is deze echte horrorfilm te zien op het grote scherm in meerdere bioscopen in Nederland. Het is dus hoog tijd om dit onder de aandacht te brengen.

Met dit doel voor ogen hebben we deze missie aangepakt. Binnen het Azerion-netwerk zijn er meerdere publishers die doelgroepen van filmliefhebbers bereiken, waaronder Moviemeter, een platform waar je alles kunt vinden over films, streamingdiensten en meer. Met dit in gedachten resteerden ons nog één vraag: welke advertentiemogelijkheden werken het beste om deze doelgroep te bereiken? Na het analyseren van de doelgroepgegevens werd het snel duidelijk: de combinatie van Display Advertising, Branded Content en Social Media Advertising zou de sleutel tot succes zijn.

Binnen ons netwerk hebben verschillende uitingen binnen deze advertentievormen gedraaid. Door deze op de juiste manier bij de juiste doelgroep in te zetten, zijn de resultaten er dan ook zeker. Bij het gebruik van Display Advertising bereikten deze uitingen maar liefst 860.100 impressies, met 4.767 clicks. Dit resulteerde in een gemiddelde CTR van 0,55%. De inzet van Social Media Advertising op Instagram (meerdere posts en stories) leverde 851.369 impressies op en had een bereik van 818.369. De engagement van de Instagram posts kwam uit op 8.076. 

Om het plaatje volledig te maken en zo de campagne optimaal te laten presteren, is er Branded Content ingezet in de vorm van redactionele artikelen. Dit waren er in totaal drie, wat gezamenlijk 18.277 pageviews genereerden. Met deze hoeveelheid bereik kijken we terug op een geslaagde campagne. Zo is de Nederlander te weten gekomen over welke doodenge film ze zo snel mogelijk in de bioscoop moeten bekijken!

0
Impressies Display
0
Branded Content views
0
Bereik Social