IKEA date voor de planeet – merkactivatie

Date voor de planeet IKEA

Adverteerder: IKEA
Bureau:
EssenceMediacom
Looptijd: januari & februari 2023
Inzet: In app advertising (Happn)
Verantwoordelijke campagne: Wing Chee Ng

Hoe kunnen Nederlandse single mannen en vrouwen worden bereikt om zo een succesvol speeddating evenement te organiseren? Met deze vraag klopten IKEA & EssenceMediacom bij ons aan. Om dit evenement te promoten moest logischerwijs de doelgroep (online) single mannen en vrouwen worden bereikt. Maar waar bevinden (online) singles zich? Het beste antwoord op deze vraag was: Happn.

Merkactivatie

Vervolgens werd deze mooie samenwerking een feit en bundelden IKEA, EssenceMediacom, Happn en Azerion hun krachten met één doel: zoveel mogelijk singles laten deelnemen. Door een uiting in de datingapp Happn te plaatsen, kon de doelgroep op de juiste plek worden bereikt. In de applicatie hebben creaties gedraaid in de vorm van een app open ad, sponsored profile ad en een profile picture ad. Door op deze advertenties te klikken konden singles op een laagdrempelige manier zich aanmelden voor het speeddaten.

De samenwerking werd een groot succes en dat heeft zich dan ook gelijk vertaald naar de mooie resultaten die deze campagne wist te bemachtigen:  meer dan 10.000 aanmeldingen voor het speeddaten. Zo kon IKEA een matchmaker zijn voor singles die op zoek zijn naar warmte deze winter. De dates vonden plaats  op 4 februari in de vestiging van Ikea in Utrecht, waarbij de vestiging was omgetoverd tot een plek van romantiek.

0
Impressies
0
Likes
0%
Gemiddeld CTR