Zo blijft Nederland de leukste Ravensburger spellen spelen

Adverteerder: Ravensburger b.v.
Bureau: WeConnect
Looptijd: Oktober t/m december 2023
Inzet: Display en Video Advertising
Verantwoordelijke campagne: Annemarijn Kauw-A-Tjoe

Ravensburger is al decennialang een bekende naam binnen de wereld van bordspellen & puzzels. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds gloednieuwe gezelschapsspellen gelanceerd door deze grote naam binnen de markt. De hoogste tijd dus om de Nederlander hiervan op de hoogte te brengen. Maar waar moet je beginnen om deze boodschap bij de juiste doelgroep over te brengen? 

Met deze missie gingen wij van start om het succes te behalen voor deze campagne. Maar hoe bereik je ouders en kinderen boven de 4+, rekening houdend met de COPPA wetgeving? Het gaming, ouders en lifestyle vrouwen netwerk van Azerion bleek hiervoor al snel de sleutel tot succes. Door de inzet van video en display advertising binnen Nederland én België bij de juiste publishers wisten we dat de succesformule voor het oprapen lag.

Er hebben meerdere uitingen gedraaid binnen ons gaming, ouders en lifestyle vrouwen netwerk. Om de juiste doelgroep(en) te kunnen bereiken hebben we voor deze campagne originele, interactieve creaties ontwikkeld. Om de spellen van Ravensbuger te promoten moesten er verschillende soorten display- en videoadvertenties binnen dit ijzersterke netwerk draaien. Deze combinatie bleek al snel de weg naar succes te zijn.

Dit vertaalde zich dan ook gelijk naar de mooie resultaten die deze campagne wist te bemachtigen. Zo leverden de video advertenties maar liefst 8.175.910 impressies en 138.043 clicks op. Dit komt neer op een gemiddelde CTR van 2,47%, waarbij de completion rate op 92,13% lag.

Bij de inzet van display advertising is er gekozen voor zowel small IAB als large IAB. In totaal verkregen de display uitingen 5.256.181 impressies. Zo hebben we de leukste bordspellen & puzzels altijd op tafel weten te krijgen.

0
Video Impressies
0
Clicks
0%
Gemiddeld CTR