Johan Cruijff, Mijn Verhaal

Verantwoordelijke campagne: Koen Dittmar

De uitspraken van Johan Cruijff zijn wellicht wel beroemder dan zijn daden op het veld. “Ik werd niet altijd begrepen. Maar goed, Rembrandt en Van Gogh werden ook niet begrepen.” Begin oktober 2016 werd de internationale editie van de autobiografie Johan Cruijff – Mijn Verhaal gepresenteerd in Londen.

De opdracht

Voor uitgeverij Nieuw Amsterdam kregen wij vanuit Mediaxplain* de taak om in een week zo veel mogelijk awareness rondom deze autobiografie te creëren.

Om de juiste doelgroep te bereiken, kozen we voor de meest relevante platformen op ons netwerk. Dit werden de titels FCUpdate.nl, Voetbal.nl, Tweenul.nl, Neveroffside.nl, Voetbalflitsen.nl en social kanaal De Coach. Aangezien er al veel werd geschreven rondom de biografie van de legendarische nummer 14, kozen wij ervoor om de interactie aan te gaan met de bezoekers. Dit deden we door het inzetten van een quiz, winacties en influencers/profvoetballers. Hiernaast zorgden we voor een constante aanwezigheid op het gehele Azerion netwerk door middel van bannering.

Quiz

Door middel van de quiz hebben we de doelgroep uitgedaagd en een enorme buzz weten te creëren. In samenwerking met Voetbalflitsen.nl ontwikkelden we de quiz met 100 verschillende vragen over Johan Cruijff. Onder de 14 beste deelnemers werd een volledige voetbalreis voor twee personen naar FC Barcelona verloot.

Influencers

Om op social media de voetballiefhebbers te bereiken hebben we profvoetballers Kenneth Vermeer en Jan Vertonghen ingezet door een mooie post te laten plaatsen op Facebook en Instagram. Zeker de posts van Jan Vertonghen werden enorm goed ontvangen. Zo goed zelfs dat deze viral is gegaan en overgenomen is door tientallen nieuwssites zoals het AD, Het Parool en AT5.

0
Quizvragen beantwoord
0
Keer gespeeld
0
Bereik
0
Interacties