Heineken #championthematch

Adverteerder: Heineken
Looptijd Campagne: Februari 2015
Inzet: Social Media campaign, Redactionele artikelen
Verantwoordelijke campagne: Sjoerd van der Meijden

Om het negende jaar van het Champions League sponsorship te vieren lanceerde Heineken de campagne ‘Champion the match’. Samen met voetballegendes het voetbal beleven was de insteek van deze campagne die samen met Heineken, Starcom en DDBgroup werd ontwikkeld. Patrick Kluivert deed vanuit een appartement in Amsterdam live verslag van de wedstrijd Manchester City – FC Barcelona. Via Twitter konden volgers vragen stellen aan de oud-international.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Het doel van de campagne

Binnen een halve dag intensief social buzz creëren rondom de videoteaser van Patrick Kluivert’s liveverslag van de wedstrijd.

Hiervoor hebben we verschillende websites en social media kanalen binnen ons netwerk ingezet. Op FCUpdate.nl, Voetbal.nl (KNVB) en Voetbalflitsen.nl maakten we gebruik van native advertising, waarbij onze redacties op hun eigen tone of voice gesponsorde artikelen gecombineerd met de video plaatsten. Via ons 20 tellende social media-netwerk werd de video-post binnen de doelgroep voetballiefhebbers ingezet. Vanaf 12 uur ’s middags tot aanvang van de wedstrijd (20:45) werden meer dan 250.000 mensen bereikt en werd de video meer dan 83.000 keer bekeken.

0
Bereik binnen 1 dag
0
Video views