Gran Turismo Sport

Adverteerder: Gran Turismo
Bureau: in samenwerking met RTL Nederland
Looptijd: November 2017
Inzet: Redactionele artikelen, Social Media Campaign
Verantwoordelijke campagne: Jouke Tjeerdsma

Is de nieuwe game Gran Turismo Sport echt zo realistisch als iedereen beweert? In twee video’s met te gekke opdrachten nam StukTV het op tegen een team van BN’ers bestaande uit Jay Jay Boske, Tom Coronel, Nyck de Vries en Wouter Karssen. In de eerste video werd er in een simulator een ronde over het circuit gereden. Dat deze simulator achterin een rijdende vrachtwagen stond, maakte het niet veel makkelijker een goede tijd neer te zetten! In de tweede video mochten de teams het nogmaals tegen elkaar, maar dan in real-life op de Nürburgring met een Porsche 911 GT3 RS! Kijkers die reageerden onder de video maakten kans op de game Gran Turismo Sport.

De video’s werden beide op het netwerk van Mannenmedia gepushed door middel van redactionele artikelen op GPUpdate.nl en Autoblog.nl, ondersteund door social media. Tevens werd Wouter Karssen, presentator bij Autoblog.nl, ingezet als influencer door de video’s via zijn Instagram-kanaal te pushen.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord
Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Resultaten

De redactionele artikelen, met de embedded video’s, werden meer dan 45.000 keer gelezen. Daarnaast zorgde de ondersteuning op social media ervoor dat de twee video’s 1.2 miljoen video-views op Youtube behaalden en er meer dan 12.500 reacties werden geplaatst.

0
Gelezen artikelen
0
Video views
0
Reacties