Eneco NK Tegenwindfietsen

Adverteerder: Eneco
Bureau: BeingThere, Mindshare/Greenhouse
Looptijd: februari 2020
Inzet: Redactionele artikelen & video
Verantwoordelijk: Ruud Mantz

Voor de promotie van het Eneco NK Tegendewindfietsen kwam Eneco via Greenhouse uit bij Mannenmedia. Het Eneco NK Tegenwindfietsen is een individuele tijdrit tegen de wind in. Deelnemers starten om de 30 seconden en proberen een zo snel mogelijke tijd te rijden met minimaal windkracht 7 tegen. Naast de individuele tijdrit is er ook een ploegentijdrit waarbij er met een team van 4 gereden wordt. In samenwerking met Wielerflits en De Speld/Sport werden er redactionele artikelen geschreven en doorgeplaatst op social media, zowel Facebook als Instagram. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van in- en outstream video’s die werden ingezet.

Naast al deze inzet is er door de (internationale) media ook veel aandacht besteed aan het evenement. Zelfs de New York Times schreef er een artikel over!

Resultaten

Met de hulp van Wielerflits en De Speld zijn er in 3 dagen tijd ruim 14.100 gelezen artikelen gerealiseerd. Tijdens het Eneco NK Tegenwindfietsen hebben we de artikelen real time geupdate zodat men altijd toegang had tot up-to-date informatie van de tijdrit. Daarnaast hebben de in- en outstream video’s samen 1.020.000 impressies en 16.800 uitgaande clicks behaald en dus boven benchmark gepresteerd.

Ondanks dat het evenement vanwege een te hevige storm genaamd Ciara halverwege de dag gestaakt moest worden, kunnen we in elk geval spreken van een geslaagde campagne! Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

0
Gelezen artikelen
0
Video impressies
0
Clicks