Defensie Korps Commandotroepen

Adverteerder: Ministerie van Defensie (Korps CommandoTroepen)
Bureau: Initiative
Looptijd: juni & juli 2018
Inzet: Redactionele artikelen & Storytelling inpage video’s
Verantwoordelijke campagne: Koen Dittmar

Mannenmedia heeft het grootste bereik van Nederland als het om het bereiken van mannen gaat. Dit is ook het Ministerie van Defensie niet ontgaan. Het Korps Commandotroepen heeft enkele gave video’s gemaakt waarbij in meerdere video’s een verhaallijn verteld wordt. In twee hoofdvideo’s wordt het beeld geschetst over de verscheidenheid van de missies in het buitenland. In de retargeting video wordt er in beeld gebracht hoe zwaar de training van de opleiding is om uiteindelijk een KCT’er te worden.

Om het verhaal onder de aandacht te brengen binnen de doelgroep hebben we redactionele artikelen geplaatst op verschillende websites waar de match met de doelgroep het grootst was. Deze redactionele artikelen werden ondersteund met één van de twee hoofdvideo’s.

Op het moment dat de bezoekers van de website het redactionele artikel hadden gelezen en de video hadden gezien, werden zij gekwalificeerd als geïnteresseerd. Dit nieuwe segment aan geïnteresseerden werd daarna run of network (RON) ge-retarget op het Mannenmedia-netwerk met de trainingsvideo.

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord
Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Resultaten

Met de hulp van onze publishers hebben wij  69.000 gelezen artikelen en 4.500 uitgaande clicks gerealiseerd. Een prachtig resultaat! Daarbij zijn op de embedded video’s in de artikelen 13.000 videoviews behaald.

Voor de retargeting video hebben we uiteindelijk tweederde van de geïnteresseerden die het artikel hadden gelezen teruggevonden wat uitkwam om 41.000 outstream videoviews. Door zo dicht op de potentiële doelgroep te targeten hebben we een uitkijkratio van 32% weten te realiseren.

0
Gelezen artikelen
0
Video impressies
0%
Uitkijkratio