20 april 2023

Snackable content voor adverteerders: wat biedt het?

Snackable content blog

Je zit in de bus op je telefoon te scrollen en wilt een YouTube video bekijken,  maar hebt eigenlijk te weinig tijd voor een lange video. Je ziet een Youtube shorts video van je favoriete YouTuber en besluit hem te kijken. De video duurt maar 45 seconden waarna je vervolgens je Instagram opent. Hierop kijk je snel naar wat verhalen van vrienden, maar ook naar twee reels. Je stapt de bus uit en loopt naar je huis. Wist je dat je zojuist drie vormen van snackable content hebt bekeken?

Wat is Snackable content?

Simpel gezegd: snackable content is content die makkelijk en snel kan worden opgevangen door de gebruiker. Om dit soort content te consumeren is dus weinig tijd nodig. Het voordeel? Hierdoor kan content op een laagdrempelige manier bekeken worden. Het is hierbij dus wel belangrijk dat je snel tot de kern van de boodschap komt. Laat onnodige aspecten weg en focus je op kwalitatieve korte content. 

Een aantal vormen van snackable content zijn:

 • Citaten
 • Korte videoclips
 • GIFjes
 • Infographics
 • Memes

Social Media kanalen en snackable content

Snackable content en social media gaan hand in hand. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het razend populaire platform TikTok: alle videoclips zijn kort maar krachtig en vallen onder snackable content. Naast TikTok heeft Instagram ook opties voor snackable content. We zijn al een tijdje gewend aan de Instagram Stories, maar sinds 2020 heeft het social media platform ook de functie Reels toegevoegd. Dit zijn net zoals op TikTok korte videoclips, waarbij de focus ligt op het kort entertainen van de gebruiker, bijvoorbeeld in de vorm van memes. In september 2020 heeft YouTube besloten om in de voetstappen van TikTok en Instagram te stappen: YouTube Shorts. Dit zijn net zoals Instagram Reels en Tik Tok-video’s, korte videoclips. Andere bekende social media platforms die snackable content gebruiken zijn Snapchat (verhalen/videofragmenten), WhatsApp (GIF’s, memes) en Twitter (korte videofragmenten).

Welke kansen biedt het voor adverteerders?

Voor adverteerders biedt snackable content een hoop voordelen. In een wereld waar mensen steeds drukker zijn en meer informatie op zich nemen dan voorheen, is het cruciaal om op te vallen in de massa. Snackable content maakt het mogelijk om snel de aandacht van het publiek te trekken en de boodschap over te brengen zonder al te veel tijd en moeite.

Adverteerders die gebruikmaken van snackable content hebben een groot voordeel als het gaat om social media. Op platforms als Instagram, TikTok en Twitter is vaak weinig ruimte voor lange, uitgebreide advertenties, maar snackable content past perfect bij de korte aandachtsspanne van het publiek. Video’s op deze platformen kunnen gemakkelijk gedeeld worden en viraal gaan, wat kan leiden tot een enorme bekendheid en toewijding aan een merk of product.

De valkuilen voor adverteerders

Helaas zit  er ook een keerzijde bij het gebruik van snackable content voor adverteerders. Omdat het maar een kort fragment van content  is, kan het lastig zijn om een ​​volledige boodschap over te brengen of effectiviteit bij het bouwen van relaties met klanten moeilijk maken. Adverteerders moeten ervoor zorgen dat snackable content nog steeds gewaardeerd wordt door iemand die het als een verkapte advertentie ziet. Bovendien kunnen te veel advertenties met snackable content als irritant worden ervaren en het tegenovergestelde effect hebben. Bij Azerion kunnen wij altijd helpen de juiste creatie hiervoor samen te ontwerpen.

Dus…

Al met al is snackable content een waardevol hulpmiddel voor adverteerders om snel en efficiënt hun boodschap naar het publiek over te brengen. Door slim gebruik te maken van de verschillende formats en de juiste targeting en personalisatie toe te passen, kan snackable content een krachtig hulpmiddel zijn om de bekendheid en betrokkenheid van een merk of product te vergroten. Het is geen wondermiddel, maar wanneer het op de juiste manier wordt toegepast, kan het je zeker helpen met campagne doeleinden. 

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nog niet uitgelezen? Er is meer!

 • 26 april 2024

  Wij zijn #1 sales house in de Emerce100 2024!

  De Emerce100 van 2024 is zojuist gepubliceerd, en we zijn verheugd om te delen dat Azerion als beste sales house uit het onderzoek is gekomen! Deze prestatie is een erkenning voor het harde werk en de kwaliteit van ons hele team, waar we enorm trots op zijn.

 • 11 april 2024

  Azerion en Philips bundelen krachten voor uitbreiding digitaal advertentieaanbod met Pregnancy+ en Baby+

  Het portfolio van Azerion breidt zich uit naar een gespecialiseerd publiek via Philips' premium Pregnancy+ & Baby+ Apps, waarmee tot 95% van alle zwangerschappen binnen belangrijke markten wordt bereik.