9 juni 2022
Google Core updates & SEO: Waar moet je rekening mee houden?
Dat dingen snel veranderen binnen de wereld van SEO, zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Om deze reden is het altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.
Zo heeft Google afgelopen maand een core update uitgevoerd voor Google Search. Deze update brengt verbetering in het algemene ranking proces van Google, waarbij (zoals bij elke Google Core update) de nadruk ligt op het verbeteren van de relevantie voor zoekresultaten zodat deze een bepaalde meerwaarde kunnen bieden voor alle gebruikers. Core updates zijn niet direct gelinkt aan specifieke webpagina’s, maar kunnen wel invloed hebben op de performance van een webpagina.
Lees hier meer over de Google Core update.
Wat betekent dit voor website beheerders?
Iedere dag maakt Google een of meerdere veranderingen om de zoekresultaten te optimaliseren. Het merendeel van deze veranderingen is zo klein, dat het amper op te merken is. Wanneer een grotere update plaatsvindt, vermeld Google dit altijd ruim van tevoren. Meerdere keren per jaar maakt Google grotere veranderingen aan de algoritmes en systemen van de zoekmachine. Deze updates zijn bedoeld om te verzekeren dat de content waar gebruikers naar zoeken relevant blijft.
De reden dat Google deze core updates ruim van tevoren vermelden, is omdat deze een zichtbaar effect hebben. Sommige websites kunnen tijdens deze updates stijgingen of dalingen in site-verkeer opmerken. Sitebeheerders die deze dalingen zien, zullen snel geneigd zijn om naar een oplossing te zoeken. Met het aangeven van deze update probeert Google dan ook te voorkomen dat website-beheerders voor oplossingen van deze daling gaan zoeken. Het kan namelijk zijn dat er niks aan de hand is.
Wil je hier meer over lezen? Lees dan hier het volledige artikel van Google.
Welke stappen kan ik zelf ondernemen om de SEO van mijn website te verbeteren?
Een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw website sneller door Google wordt gevonden:
- Voorzie je webpagina van een sitemap bestand die aangeeft wat de belangrijke pagina’s zijn van de website. Maak hierbij ook een pagina die door mensen te lezen is, waarbij een lijst te vinden is van alle links naar deze pagina’s (dit wordt ook wel site index of sitemap page genoemd).
- Limiteer het aantal links op een pagina tot een redelijk nummer (een paar duizend als maximum).
- Verzeker dat de webserver van de website de HTTP-reader “If-Modified-Since” support. Dit is een functie die ervoor zorgt dat de webserver direct aan Google vertelt of er veranderingen in jouw content zijn geweest sinds de laatste keer dat Google deze website heeft doorzocht.
Een aantal tips zodat Google jouw pagina’s beter begrijpt:
- Maak een website die nuttig en rijk is aan informatie met pagina’s die duidelijk en accuraat de content van jouw website beschrijven.
- Denk goed na over de woorden die gebruikers opzoeken om via Google jouw website te vinden. Zorg ervoor dat deze zoekwoorden daarna op je website staan.
- Ontwerp een website die een duidelijke link-structuur bevat.
- Verzeker dat pagina’s doorzoekbaar zijn voor Google wanneer je een CMS (content managementsysteem) zoals WordPress gebruikt.
Wil je hier meer over lezen? Lees dan hier het volledige artikel van Google.
Nog niet uitgelezen? Er is meer!
24 oktober 2024
Adswag lanceert Dynamic Branded Content platform voor automatische contentdistributie met Azerion als launching partner
Amsterdam, 24 oktober 2024 — Adswag, de innovatieve ontwikkelaar van digitale advertentie oplossingen heeft samen met Azerion, […]
27 augustus 2024
3 tips voor jouw podcastadvertentie
Ben je bezig met het maken van een podcast en wil je meer uit je advertenties halen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze video delen we 3 waardevolle tips om jouw podcastadvertenties nog effectiever te maken.