SEO

Van het begrip SEO heb je vast weleens gehoord (of niet, maar dat is ook geen probleem).

Wat is SEO en hoe werkt het nou precies?

SEO (search engine optimalisation) is in gewoon Nederlands Zoekmachineoptimalisatie. SEO optimaliseert de positie van jouw website binnen een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google.

Het zorgt ervoor dat je website kan worden gevonden in zoekmachines, als men met de juiste zoektermen zoekt. Zoektermen zijn woorden en zinnen die gaan over wat je website te bieden heeft. In veel opzichten is SEO gewoon kwaliteitscontrole voor websites, want iedere website wil goed gevonden worden.

Een goed uitgevoerde SEO strategie zorgt ervoor dat je website door de juiste mensen op het juiste moment wordt gevonden. Hiervoor is het belangrijk om te begrijpen waar je klanten naar op zoek zijn en welke zoektermen ze hierbij gebruiken. Als we dat eenmaal weten, gebruiken we beproefde methoden om die informatie op de website te plaatsen, zodat jouw website hoger in de zoekresultaten (SERP) verschijnt.

Voordelen SEO

  • SEO is gericht op kwaliteitsverkeer

  • SEO genereert meer clicks dan PPC

  • Bij SEO betaal je geen advertising kosten

SEO

Hoe Azerion jou kan helpen

SEO artikelen

Door middel van een geschreven artikel helpen we jouw website hoger ranken binnen de zoekresultaten. Met ons uitgebreide netwerk vinden we voor elk merk de perfecte partner waarmee jouw SEO strategie uitgevoerd kan worden.

Belangrijke punten bij het schrijven en plaatsen van een SEO artikel:

  • Schrijf originele content. Google straft gekopieerde content keihard af. Neem je tijd om onderzoek te doen naar een onderwerp wat je doelgroep interesseert en schrijf hier een origineel artikel over.
  • Zorg dat je site een HTTPS-certificering heeft. HTTPS is de afkorting van HyperText Transfer Protocol Secure. Dit zorgt ervoor dat gegevens op je website beveiligd worden uitgewisseld, zoals online transacties. Door je website te beveiligen word je eerder als betrouwbaar gezien door Google.
  • Probeer goede backlinks aan te maken. Backlinks zijn links op externe pagina’s naar jouw website. Backlinks plaatsen op sites met een sterke domain authority kan ervoor zorgen dat Google jouw website ziet als een autoriteit, wat kan resulteren in een hogere ranking (bij een Azerion SEO artikel zitten altijd maximaal 2 backlinks inbegrepen).

Linkbuilding

Ondanks verschillende wijzigingen in het zoekalgoritme en het rankingssysteem van Google, beschouwt Google backlinks nog steeds als een belangrijk rankingsignaal. Google ziet backlinks als een teken van betrouwbaarheid. Als jouw webpagina’s veel backlinks hebben, scoor je waarschijnlijk hoger in de zoekresultaten. Zaak dus om veel backlink op te bouwen voor je website.

Niet alle backlinks werken even goed. Het hangt af van de websites waar ze worden geplaatst. Azerion helpt je graag de juiste backlinks voor jouw website te vinden. Met meer dan 100 websites hebben we een uitgebreid aanbod, waardoor we de perfecte linkplaatsing voor je kunnen vinden.

SEO is zeer belangrijk als je je doelgroep op een organische manier wilt bereiken. Het is op de lange termijn een van de beste technieken om binnen jouw niche te domineren zonder torenhoge marketingkosten. Wil jij het maximale uit je website halen met SEO?

Neem dan gerust contact met ons op. Dan zorgen we samen voor een krachtig resultaat.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!