30 januari 2024

Acast breidt zijn aanwezigheid op de Europese markten uit via een strategische samenwerking met Azerion

29 januari 2024 – Acast, een van de wereldleiders op het gebied van podcast technologie en monetizing, heeft een strategische overeenkomst bereikt met Azerion, een van Europa’s grootste digitale advertentie- en entertainment mediaplatforms, om zijn aanwezigheid in Spanje, België, Nederland, Italië en Griekenland te vergroten. Volgens deze overeenkomst zal Azerion samenwerken met bureaus en merken om hen te helpen bij het plannen en uitvoeren van hun audio campagnes op het podcast netwerk van Acast. Azerion zal zowel de directe als programmatic verkoop op lokaal niveau beheren.

Deze strategische overeenkomst zal de groei van Acast stimuleren in regio’s waar het momenteel niet aanwezig is of zich in de beginfase bevindt, maar toch de aandacht heeft getrokken van een breed scala aan content creators en adverteerders. Door de samenwerking met Azerion zal Acast profiteren van de lokale expertise van Azerion & zal het expertise van Acast op het gebied van podcast hosting en monetizing gecombineerd worden met het ervaren salesteam en de lokale marktkennis van Azerion.

Megan Davies, Managing Director International van Acast, zegt over de samenwerking: “Terwijl we belangrijke prestaties behalen, zoals het bereiken van 6 miljoen luisteraars per maand in Spanje, en een gestage groei elders doorgaat, benadrukt de toenemende vraag van contentmakers en adverteerders het belang van strategische partnerschappen die voorzien in gelokaliseerde expertise.  De ervaring van Azerion positioneert hen als de ideale partner om ons bereik en het potentieel voor het monetizen van podcasts te vergroten.”

Hannane Harrabi, Senior Director Enterprise bij Azerion, zegt: “We zijn enthousiast over onze samenwerking met Acast, een vooraanstaande speler in de podcastindustrie. Deze partnerschap sluit naadloos aan bij ons streven om wereldwijd diverse en hoogwaardige podcasting te bieden. Samen zullen we een revolutie teweegbrengen in de manier waarop het publiek met podcasts in contact komt en hoe publishers inkomsten genereren uit audio.”

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nog niet uitgelezen? Er is meer!

  • 30 november 2023

    Meet our new programmatic colleague: Daphne Roca

    Please meet our newest addition to the programmatic team: our Programmatic Demand Director Daphne Roca!

  • 1 november 2023

    Azerion DoMiBowling Halloween Edition – 26 oktober 2023

    Vorige week donderdag was het alweer tijd voor de 2e editie van de Azerion DoMiBowling, deze keer […]