30 januari 2024

Acast breidt zijn aanwezigheid op de Europese markten uit via een strategische samenwerking met Azerion

29 januari 2024 – Acast, een van de wereldleiders op het gebied van podcast technologie en monetizing, heeft een strategische overeenkomst bereikt met Azerion, een van Europa’s grootste digitale advertentie- en entertainment mediaplatforms, om zijn aanwezigheid in Spanje, België, Nederland, Italië en Griekenland te vergroten. Volgens deze overeenkomst zal Azerion samenwerken met bureaus en merken om hen te helpen bij het plannen en uitvoeren van hun audio campagnes op het podcast netwerk van Acast. Azerion zal zowel de directe als programmatic verkoop op lokaal niveau beheren.

Deze strategische overeenkomst zal de groei van Acast stimuleren in regio’s waar het momenteel niet aanwezig is of zich in de beginfase bevindt, maar toch de aandacht heeft getrokken van een breed scala aan content creators en adverteerders. Door de samenwerking met Azerion zal Acast profiteren van de lokale expertise van Azerion & zal het expertise van Acast op het gebied van podcast hosting en monetizing gecombineerd worden met het ervaren salesteam en de lokale marktkennis van Azerion.

Megan Davies, Managing Director International van Acast, zegt over de samenwerking: “Terwijl we belangrijke prestaties behalen, zoals het bereiken van 6 miljoen luisteraars per maand in Spanje, en een gestage groei elders doorgaat, benadrukt de toenemende vraag van contentmakers en adverteerders het belang van strategische partnerschappen die voorzien in gelokaliseerde expertise.  De ervaring van Azerion positioneert hen als de ideale partner om ons bereik en het potentieel voor het monetizen van podcasts te vergroten.”

Hannane Harrabi, Senior Director Enterprise bij Azerion, zegt: “We zijn enthousiast over onze samenwerking met Acast, een vooraanstaande speler in de podcastindustrie. Deze partnerschap sluit naadloos aan bij ons streven om wereldwijd diverse en hoogwaardige podcasting te bieden. Samen zullen we een revolutie teweegbrengen in de manier waarop het publiek met podcasts in contact komt en hoe publishers inkomsten genereren uit audio.”

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nog niet uitgelezen? Er is meer!

  • 26 april 2024

    Wij zijn #1 sales house in de Emerce100 2024!

    De Emerce100 van 2024 is zojuist gepubliceerd, en we zijn verheugd om te delen dat Azerion als beste sales house uit het onderzoek is gekomen! Deze prestatie is een erkenning voor het harde werk en de kwaliteit van ons hele team, waar we enorm trots op zijn.

  • 11 april 2024

    Azerion en Philips bundelen krachten voor uitbreiding digitaal advertentieaanbod met Pregnancy+ en Baby+

    Het portfolio van Azerion breidt zich uit naar een gespecialiseerd publiek via Philips' premium Pregnancy+ & Baby+ Apps, waarmee tot 95% van alle zwangerschappen binnen belangrijke markten wordt bereik.