31 oktober 2022

Azerion verstevigt Nederlandse marktpositie met overname [M]media

Azerion + [M]media

Amsterdam, 31 oktober 2022 – Azerion kondigt vandaag de overname van [M]media B.V. aan. Het Europese media- en entertainment platform versterkt zich daarmee verder en wordt in Nederland direct één van de grootste digitale advertentienetwerken.

[M]media, een begrip in Nederland als advertentie-partner met een sterke focus op sport-, lifestyle- en automotive doelgroepen versterkt Azerion in Nederland zowel met het rijke publishing aanbod als ook met de expertise van het team op het gebied van advertentieverkoop, search engine optimization, branded content en social media marketing. Het Azerion tech-platform op haar beurt helpt de klanten van [M]media om meer waarde uit hun bestaande partnership met [M]media te halen door de synergieën die beide bedrijven halen uit de samenwerking te benutten.

Azerion’s doelstelling om voor iedere adverteerder de doelgroepen die ze wil bereiken op een eenvoudige manier beschikbaar te hebben, op elke schaal en tegen een concurrerende prijs is hiermee in Nederland weer een forse stap dichterbij gekomen.

Atilla Aytekin, co-CEO of Azerion; “[M]media is al vele jaren één van de meest toonaangevende advertentienetwerken in Nederland en onze twee bedrijven hebben al lange tijd een goede en vergaande relatie. Daarom zijn we enorm blij om [M]media te verwelkomen bij ons platform en gezamenlijk ons aanbod aan kwaliteitscontent en actieve, betrokken doelgroepen beschikbaar te maken voor adverteerders” 

Marcel Schuyt, Country Manager Azerion Nederland: “Door het netwerk van [M]media aan ons portfolio toe te voegen, vergroten we onze slagkracht op de Nederlandse markt. We kijken ernaar uit om de specialisten en talenten vanuit [M]media toe te voegen aan onze Azerion familie.”

Sjoerd van der Meijden, Strategy & Business Development Director [M]media: “De gesprekken met Azerion voelden direct goed. We hebben samen enorm veel raakvlakken op o.a. het sport, entertainment en lifestyle vlak waarmee we echt een vuist kunnen maken in Nederland. Voor [M]media kunnen we nu na ruim 10 jaar bouwen aan de volgende fase samen met onze nieuwe collega’s van Azerion.”

Jouke Tjeerdsma, Managing Director [M]media: “Afgelopen jaren hebben we met ons team van digitale experts een ontzettend sterk netwerk gebouwd, zowel qua publishers als onze ad stack, waarmee we klaar zijn om als bedrijf een nieuwe hoogte te bereiken. De expertise en eigen technieken van Azerion sluiten uitstekend aan bij onze ambitie om van nóg grotere waarde te zijn voor zowel onze publishers als onze adverteerders.”

Over Azerion

Azerion is een toonaangevend digitaal entertainment- en media platform, die de distributie, consumptie en monetarisering van digitale gaming- en entertainment content op grote schaal mogelijk maakt. 

Over [M]media

[M]media biedt een verzameling toonaangevende websites en apps op het gebied van automotive, finance, lifestyle en sport. Met de content van onze uitgevers slagen we erin om Nederlandse mannen en vrouwen te bereiken en te boeien. Met meer dan 90 verschillende websites en apps binnen ons netwerk bereiken we maandelijks meer dan 10 miljoen unieke bezoekers.

Samen met meerdere redacties en videoproductie teams creëren wij (gesponsorde) content voor onze adverteerders. De mediawaarde van deze unieke content stelt ons in staat om de (communicatie)doelen van onze adverteerders te realiseren. Afhankelijk van de campagnedoelstelling gaat ons team van digitale experts op zoek naar de sterkste advertentie-oplossing binnen onze kanalen, om de doelgroep perfect te bereiken.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nog niet uitgelezen? Er is meer!

  • 30 november 2023

    Meet our new programmatic colleague: Daphne Roca

    Please meet our newest addition to the programmatic team: our Programmatic Demand Director Daphne Roca!

  • 1 november 2023

    Azerion DoMiBowling Halloween Edition – 26 oktober 2023

    Vorige week donderdag was het alweer tijd voor de 2e editie van de Azerion DoMiBowling, deze keer […]