4 juli 2024

Azerion lanceert Generative AI Contextual oplossing in Marketplace

ai

Amsterdam, 4 juli 2024 – Azerion kondigt met trots de lancering aan van zijn innovatieve Contextual Intelligence-technologie binnen de Azerion Marketplace. Deze geavanceerde oplossing maakt gebruik van Generative AI en Large Language Models (LLM), samen met geavanceerde transformer-technieken, om inhoud van URL’s te classificeren in nauwkeurige, bruikbare segmenten. Deze ontwikkeling betekent een belangrijke vooruitgang in digitale advertenties en contextuele targeting, waardoor effectievere campagnes en zorgvuldig samengestelde deals voor onze partners mogelijk worden.

In de afgelopen jaren is het digitale landschap getransformeerd door de integratie van AI-technologieën. Azerion’s Contextual Intelligence benut de kracht van transformer-modellen en de nieuwste ontwikkelingen in tekstvectorisatie (conversie van tekst naar gegevensvectoren) om bijzondere inhoudsclassificatie-mogelijkheden te bieden. Door het gebruik van zins-transformers en geavanceerde taxonomie-representatiemethoden heeft Azerion een robuust systeem ontwikkeld dat zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare classificatie van webinhoud in verschillende taxonomieën.

Dit strategische initiatief komt op een cruciaal moment, vooral na de beslissing van Oracle om met hun contextual advertising aanbod te stoppen. De markt was dringend op zoek naar een alternatief, en Azerion’s geavanceerde technologie vult dit gat op met een superieure oplossing waarop adverteerders en uitgevers kunnen vertrouwen.

Technologie Hoogtepunten:

 • Generative AI en Large Language Models (LLM): Met geavanceerde AI-technieken genereert Azerion’s systeem gedetailleerde beschrijvingen en trefwoordenlijsten voor elk label binnen een taxonomie, wat zorgt voor nauwkeurige inhoudsclassificatie.
 • Transformers en Tekstvectorisatie: De technologie maakt gebruik van de nieuwste transformer-modellen om tekst te vectoriseren, wat de nauwkeurigheid en efficiëntie van inhoudsclassificatie aanzienlijk verbetert.
 • Vector-zoekfunctie: Azerion’s oplossing omvat geavanceerde vector-zoekmogelijkheden, waarmee snelle en nauwkeurige zoekopdrachten en het ophalen van tekst-embeddings mogelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat inhoud nauwkeurig wordt geclassificeerd door snel en efficiënt de meest relevante vectoren te vinden.
 • Taxonomie Representatie: Door gebruik te maken van LLM-gegenereerde documenten, creëert het systeem een uitgebreide representatie van elk label binnen meerdere taxonomieën, wat zorgt voor nauwkeurigere en betrouwbaardere classificaties.

“We zijn verheugd om Azerion’s Contextual Intelligence in onze marketplace te introduceren,” vertelt Daan Boekestein, Chief Technology Officer bij Azerion. “Na het vertrek van Oracle uit de contextuele advertentieruimte biedt onze technologie niet alleen een broodnodige oplossing, maar stelt het ook een nieuwe norm in de industrie. We zijn ervan overtuigd dat deze vooruitgang aanzienlijke waarde zal toevoegen voor onze partners en de manier waarop digitale advertenties worden uitgevoerd zal revolutioneren.”

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nog niet uitgelezen? Er is meer!

 • 26 april 2024

  Wij zijn #1 sales house in de Emerce100 2024!

  De Emerce100 van 2024 is zojuist gepubliceerd, en we zijn verheugd om te delen dat Azerion als beste sales house uit het onderzoek is gekomen! Deze prestatie is een erkenning voor het harde werk en de kwaliteit van ons hele team, waar we enorm trots op zijn.

 • 11 april 2024

  Azerion en Philips bundelen krachten voor uitbreiding digitaal advertentieaanbod met Pregnancy+ en Baby+

  Het portfolio van Azerion breidt zich uit naar een gespecialiseerd publiek via Philips' premium Pregnancy+ & Baby+ Apps, waarmee tot 95% van alle zwangerschappen binnen belangrijke markten wordt bereik.