Video advertising

In de laatste jaren is de consumptie van online videocontent erg hard gegroeid. Hierdoor heeft de advertisingmarkt voor online video ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

We kennen allemaal de videoadvertenties op YouTube wanneer we daar een filmpje of programma willen bekijken.

Video advertising is het plaatsen van videoadvertenties voor, tijdens of na online video’s, maar ook videoadvertenties die we zien tussen content op een website. De videoadvertenties die je tegenkomt bij het bekijken van online video’s noemen we instream videoadvertenties. Bekende vormen zijn pre-roll, mid-roll en post-roll.

De videoadvertenties die we op een website tegenkomen waar verder geen video staat, zoals bijvoorbeeld blogs, noemen we outstream videoadvertenties. Deze laatste variant is enorm in opkomst.

Het belangrijkste verschil tussen instream- en outstream-video is dat je de outstream-video kunt overslaan, door verder te scrollen op de pagina. Een instream-video moet je afkijken als je jouw videocontent daarna wilt bekijken.

Beide videoadvertenties zijn vergelijkbaar met advertenties op tv maar qua lengte vaak korter.

Mensen verwachten online korte, gerichte en relevante advertenties. Video advertising geeft je de kans om jouw doelgroep snel te informeren en visueel te verrassen. Het werkt goed voor branding, maar ook voor conversie, wanneer we de videoadvertenties bij de juiste doelgroepen uitserveren.

Voordelen video advertising

  • Goed in te zetten voor branding en conversiedoelstellingen

  • Opvallend en betere boodschapoverdracht door gebruik van video

  • Videoadvertenties werken goed op smartphones

Hoe Azerion jou kan helpen

De websites binnen het netwerk van Azerion zijn uitermate geschikt voor video advertising. Samen met onze aangesloten publishers hebben we ons netwerk optimaal ingericht voor diverse videoproducten. Hierdoor kun je bij ons direct op één of meerdere websites binnen ons netwerk online video inkopen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om online video programmatic in te kopen.

Overweeg je video advertising in te zetten voor de promotie van jouw merk, dienst of product? We adviseren je graag over de inzet van instream- en outstream- video binnen ons netwerk. Meer weten over de mogelijkheden binnen ons netwerk? Neem dan gerust contact met ons op. Dan zorgen we samen voor een krachtig resultaat.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!