Programmatic advertising

Binnen online marketing kun je tegenwoordig niet om programmatic advertising heen. Programmatic advertising is een vorm van display advertising, waarbij je als adverteerder realtime biedt op de beschikbare advertentieruimtes op websites. Bij display advertising bepaal je vooraf op welke posities op welke websites je je advertenties gaat plaatsen. Bij programmatic advertising wordt dit automatisch voor je gedaan, waarbij algoritmes ervoor zorgen dat jouw advertentie het juiste publiek bereikt, op het juiste moment, binnen de juiste context.

Dit is mogelijk omdat eerder vertoond online gedrag is vastgelegd via cookies, zodat er voldoende informatie is over de websitebezoeker. Zo kunnen we bepalen of een persoon binnen de juiste doelgroep valt om jouw advertentie te zien.

Programmatic advertising heeft de inkoop en verkoop van online advertenties gerevolutioneerd en is een steeds belangrijker onderdeel binnen online marketing. Binnen het programmatic advertising ecosysteem worden kopers en verkopers efficiënt aan elkaar gekoppeld. Adverteerders kunnen sneller dan ooit hun doelgroep bereiken op verschillende apparaten en platformen. Hiermee zorgt het voor een uiterst effectieve inzet van campagnes.

Hoe werkt programmatic advertising nou precies?

In plaats van je in detail uit te leggen hoe het werkt en je met afkortingen om de oren te slaan (denk aan SSP, DSP en DMP), leggen we je liever uit waarom wij in staat zijn om meer uit je campagne te halen met programmatic advertising.

Voordelen programmatic advertising

  • Kostenefficiënt, omdat je veel beter kan targeten

  • Campagnes kunnen tussentijds eenvoudig aangepast worden

  • Werkt snel en tijdsbesparend, door automatisering via de in- verkoopsystemen

placeholder

Hoe Azerion jou kan helpen

Vanaf de start van programmatic advertising in Nederland zijn we erbij geweest. Onze specialisten begrijpen dus als geen ander hoe het werkt en kunnen je haarfijn uitleggen hoe het voor jouw merk gaat werken. Dat doen we het liefst in een gesprek, omdat we uit ervaren weten dat dit beter werkt.

Dankzij programmatic advertising kunnen we voor jou relevante gebruikers bereiken op basis van hun online surfgedrag en interesses. Bij Azerion maken we gebruik van de meest geavanceerde en innovatieve platformen van programmatic buying. We weten precies hoe we jouw campagnes via programmatic tot een succes kunnen brengen.

Wil je jouw online campagne zo effectief mogelijk inzetten via programmatic advertising? Neem dan gerust contact met ons op. Dan zorgen we samen voor een krachtig resultaat.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!