Native advertising

Native advertising heeft zich de laatste jaren bewezen als een uiterst succesvolle aanvulling op de bestaande online display advertising. Waar display advertising direct herkend wordt als reclame, voelt native advertising voor een websitebezoeker veel minder als reclame. Een win-win dus, voor de websitebezoeker en voor jou als merk.

Native advertising bestaat uit advertenties die qua opmaak perfect passen binnen de look & feel van een website. De inhoud van deze native advertenties moet dan ook passen bij de redactionele stijl en toon van een website. Op deze manier worden deze advertenties ervaren als gewone content op de website.

Er zijn verschillende vormen van native advertising. Wie kent ze niet, de gesponsorde artikelen die je tegenkomt wanneer je aan het scrollen bent op social media? Deze artikelen zien er niet uit als advertenties en zijn hierdoor minder storend. Een andere vorm is de meer klassieke branded content, waarbij een hele webpagina of blog wordt gesponsord door een merk.

Native advertising bestaat vooral uit tekst en is goed in te zetten wanneer je je merk of organisatie wil profileren als specialist op een bepaald onderwerp. Het werk dus goed voor het vergroten van je zichtbaarheid en het versterken van je imago.

Voordelen native advertising

  • Minder storend: trekt de aandacht zonder als reclame aan te voelen

  • Informatie komt als betrouwbaar over

  • Ruime mogelijkheden om met tekst boodschap over te brengen

native advertising

Hoe Azerion jou kan helpen

De websites binnen het netwerk van Azerion zijn uitermate geschikt voor native advertising. In samenwerking met de redacties van de aangesloten websites hebben we diverse mogelijkheden ontwikkeld om native advertising in te zetten voor online campagnes. Ook zorgen we ervoor dat native advertising binnen ons netwerk zo optimaal mogelijk wordt gepositioneerd tussen de content.

Hierdoor zijn we in staat om relevante en authentieke content te ontwikkelen. Zo brengen we native campagnes naar een hoger niveau. Hierbij gebruiken we onder andere aangeleverde copy en beeldmateriaal.

De opmaak van de native advertenties zorgt ervoor dat deze zowel op desktop, tablet of mobiel correct worden geserveerd. Bij Azerion kunnen native campagnes zowel direct als programmatic worden ingekocht.

Wil je jouw doelgroep op een aantrekkelijke manier bereiken via native advertising? Neem dan gerust contact met ons op. Dan zorgen we samen voor een krachtig resultaat.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!