Merkactivatie

Als merk wil je soms meer doen dan digital advertising om dichter bij je doelgroep te komen. Merkactivatie kan dan de oplossing zijn.

Bij merkactivatie creëer je een echte ervaring met je merk, anders dan bij een tv-commercial of een banneradvertentie. De meeste merkactivatie activiteiten zijn interactief, waardoor het publiek direct met een merk en zijn producten of diensten in contact komt. Denk hierbij aan een eigen evenement of een activiteit op een evenement. Soms ontwikkelen merken eigen (tijdelijke) diensten als merkactivatie, zodat je als merk niet alleen zendt, maar ook de interactie aangaat met je publiek.

Met merkactivatie vergroot je niet alleen de bekendheid, maar ook de sympathie voor je merk. Het is een van de meest effectieve manieren om een relatie met je doelgroep aan te gaan, door het gebruik van ervaringen en interactie.

Slimme activeringsactiviteiten zorgen ervoor dat men over je merk praat. We hebben een paar voorbeelden van merkactivatie voor je op een rijtje gezet.

Experiential marketing

Experiential marketing, ook wel ‘engagement marketing’ genoemd, is een merkactivatie waarbij een merk een interactieve, levensechte ervaring creëert met als doel het betrekken van het publiek. Deze ervaringen hebben niet alleen betrekking op de specifieke producten of diensten van een merk, maar ook op de waarden en overtuigingen van het merk. Via zo’n ervaring kun je je merkwaarden aan je publiek overbrengen.

Samples & free trial campagnes

Een sample campagne is een van de meest beproefde vormen van merkactivatie. Het doel is simpel: je laat mensen een product gratis uitproberen in de hoop dat ze het de moeite waard vinden. Bij een positieve ervaring is de kans groot dat ze het in de toekomst zullen aanschaffen, of dat ze het aanbevelen aan anderen.

On-site activatie

Het doel van merkactivatie is om als merk je relatie te versterken met je publiek. Uiteraard is er geen betere setting voor een merkactivatie dan op je eigen locatie. Deze methode is het meest populair bij retailers. Zij organiseren evenementen in hun winkels, zorgen voor een mooie aankleding met hapjes en drankjes en laten hun publiek producten zien en ervaren.

Voordelen merkactivatie

  • Merkactivatie vergroot de merkbekendheid en sympathie

  • Merkactivatie versterkt de relatie tussen het merk en de klant

  • Merkactivatie helpt bij het verzamelen van waardevolle feedback van een doelgroep

merkactivatie

Hoe Azerion jou kan helpen

Met merkactivatie breng je je merk tot leven en versterk je de relatie met je doelgroep. Wij hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van slimme merkactivatie. En met meer dan 10 miljoen maandelijkse bezoekers binnen ons netwerk zijn we heel goed in staat om jouw merkactivatie onder de aandacht te brengen en aan te jagen.

Wil je de relatie met jouw doelgroep versterken door middel van merkactivatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dan zorgen we samen voor een krachtig resultaat.